Kerületi kosárkörkép

Már dobogós helyen a MAFC

Folytatta remek szereplését a MAFC a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjában, ahol két fölényes győzelmével már dobogós helyen áll az újbudai csapat.

A MAFC hazai pályán győzte le 101-84-re a BKG PRIMA Akadémia gárdáját úgy, hogy a harmadik kivételével mindegyik negyedet megnyerte, és nemcsak pontszerzésben, de lepattanózásban is magasan ellenfele fölé nőtt. Bordács és a négy sikeres tripláig jutó Tóth Péter is 20-20 ponttal zárta a találkozót.

A következő fordulóban Fótra látogatott Lakits András csapata, és bár itt végül nem jött össze a 100 pont, a sérülésekkel és betegséggel is megtizedelt MAFC megérdemelt győzelmet aratott. A remekül hajrázó vendégeknél két triplát is bevágott a mindössze 18 éves Pintér Dávid, az együttes legeredményesebb játékosa pedig Bordács lett, aki 33 pontja mellé 13 lepattanót is elkönyvelhetett.
A MAFC így összességében már 13 győzelemnél jár, és a tabella harmadik helyét foglalja el az NB I B Piros csoportjában, megelőzve a Vasas Akadémiát.

Száz pont felett járt a BEAC

Az E.ON ELTE BEAC hazai pályán 102-64-re győzte le a 17 forduló után is nyeretlen PINKK Pécsi 424 együttesét a női kosárlabda NB I-ben. Az utolsó negyedre érkezve a BEAC már 40 pontos előnnyel vezetett, a PINKK az egész meccsen nem találta a ritmust. A vendégek támadásban nem tudták jó százalékkal értékesíteni dobásaikat, védekezésben szintén nagyok voltak a hiányosságaik, amit a BEAC maximálisan kihasznált.

Néhány nappal később már nehéz helyzetben várta a csapat a TFSE-MTK elleni fővárosi rangadót: nem játszhatott irányítója és egyben egyik legjobb játékosa, az amerikai Green, akinek a PINKK ellen elszenvedett bokasérülése nem jött rendbe. A pontosabban védekező és dobó TF Pusztai vezetésével gyorsan 6-8 pontos előnyt épített fel, de Vojtulek és Tóth Franka visszahozta gárdáját, a nagyszünetben 34-34 volt az állás. Aztán ültek a hazai triplák, az újbudaiak közül egyedül a 17 pontos Tóth Franka volt képes tartani a lépést, de ez most nem volt elég a szoros eredményhez sem. A BEAC végül komoly, majdnem húszpontos pofont kapott a BKG elleni fontos találkozó előtt.

ÚS

Fotó: facebook.com/tfsemtknoikosar

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support