Bajnok biciklisták

Sikeres januárt zár a Superior Racing Team. A Kánai úti Sport11 szomszédságában működő és a kerületi gyerekeket is egyre nagyobb létszámban foglalkoztató, összesen hét kerékpáros szakágat felvonultató Superior MTB Team Magyarország legnagyobb létszámú terepkerékpáros utánpótlás-egyesülete.

Január elején a terepkerékpáros Takács Zsombor a belgiumi Superprestige sorozat gullegemi futamát nyerte meg, méghozzá óriási sárban. Ezzel újabb 30 UCI-pontot szerzett, így jelenleg – kilenc helyet javítva – a 25. a világranglistán. Mindeközben Huldenbergben a 12. születésnapját ünneplő Szilasi Dániel több mint egyperces előnnyel győzedelmeskedett, és négy nap alatt a második futamot nyerte Belgiumban. A hónap második felében öt arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel zárták az újbudai Superior MTB Team bringásai a fonyódi terepkerékpáros országos bajnokságot. Összesen 30 fő indult az egyesületből, ebből 23-an a különböző utánpótlás-korosztályokban; végül öten is bajnoki címet szereztek, folytatva a Superior MTB Team egyre erősebb hazai és nemzetközi sikerszériáját.

Az egyesület szerint az, hogy a Kánai-tó partján, kiváló körülmények között készülhettek a versenyekre a kerékpárosok, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy már nemzetközi szinten is eredményesek.

A ROVATBÓL