Bajnok biciklisták

Sikeres januárt zár a Superior Racing Team. A Kánai úti Sport11 szomszédságában működő és a kerületi gyerekeket is egyre nagyobb létszámban foglalkoztató, összesen hét kerékpáros szakágat felvonultató Superior MTB Team Magyarország legnagyobb létszámú terepkerékpáros utánpótlás-egyesülete.

Január elején a terepkerékpáros Takács Zsombor a belgiumi Superprestige sorozat gullegemi futamát nyerte meg, méghozzá óriási sárban. Ezzel újabb 30 UCI-pontot szerzett, így jelenleg – kilenc helyet javítva – a 25. a világranglistán. Mindeközben Huldenbergben a 12. születésnapját ünneplő Szilasi Dániel több mint egyperces előnnyel győzedelmeskedett, és négy nap alatt a második futamot nyerte Belgiumban. A hónap második felében öt arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel zárták az újbudai Superior MTB Team bringásai a fonyódi terepkerékpáros országos bajnokságot. Összesen 30 fő indult az egyesületből, ebből 23-an a különböző utánpótlás-korosztályokban; végül öten is bajnoki címet szereztek, folytatva a Superior MTB Team egyre erősebb hazai és nemzetközi sikerszériáját.

Az egyesület szerint az, hogy a Kánai-tó partján, kiváló körülmények között készülhettek a versenyekre a kerékpárosok, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy már nemzetközi szinten is eredményesek.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support