Zöldülj Újbuda! – 12 hetes balkonkertész képzés

Újbuda Önkormányzatának támogatásával harminc XI. kerületi lakosnak lehetősége van 80%-os kedvezménnyel részt venni a Zöldítők 12 hetes, mentorálással egybekötött balkonkertész képzésén.

● Szeretné megtanulni, hogy tud aprócska magokból, tövekből vitaminbombákat
termeszteni?
● Panelben, társasházban él, de otthonról kapcsolódna a természettel?
● Megtapasztalná azt a magabiztosságot és szabadságot, amit az ételtermesztés
képessége ad?

Iratkozzon be a Zöldítők digitális balkonkertész képzésére, és csatlakozzon a Virtuális Közösségi Kerthez! Termesszen egészséges ételeket környezetbarát és megfizethető módszerekkel a városban!

Mit tartalmaz a képzés?

1. BALKONKERTÉSZ KÉPZÉS
A digitális alapképzésben minden megtalálható, ami a sikeres tervezéshez és elinduláshoz szükséges. A cél, hogy a tanulás folyamata és a megalkotott balkonkert is fenntartható legyen és apró örömökkel szője át a hétköznapjait.

A balkonkertész képzés humoros, rövid (3-5 perces) videókból, részletes segédanyagokból és szórakoztató tudáspróbákból áll, amin egy kalandos madárismereti kvíz fut végig. A tananyag egy zárt, oktatási oldalon keresztül érhető el, amit akár mobilról, akár asztali gépről, akár tabletről is meg lehet nyitni. Bármikor.

A képzés segít napi rutint is kialakítani, ami fontos a sikeres növényneveléshez, de a
leckékkel, feladatokkal rugalmasan lehet haladni, nincs szigorú időhöz kötve semmilyen számonkérés. A leckék és extra küldetések teljesítésével virtuális vetőmagokat lehet gyűjteni, amelyek extra kedvezményekre és ajándékokra válthatók be a Zöldítőknél és partnereiknél.

Az elvégzésről hivatalos tanúsítványt állítanak ki, mert a képzés bejegyzésre került a
Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerben (azonosító: K/2022/195296).

2. VIRTUÁLIS KÖZÖSSÉGI KERT
A Virtuális Közösségi Kertben a többi balkonkertésszel együtt lehet tanulni. A tanulócsoportban extra infókat és küldetéseket osztanak meg, és bemutatnak Hétköznapi Zöldítőket, akik már látványos sikerrel jártak a városi kertészkedésben. A 12 hetes mentorálás során minden hónapban kérdezz-feleleket is tartanak, ahol szemügyre veszik, hol tartanak növények.

Bónusz ajándék: A Virtuális Közösségi Kert tagjait három, interaktív előadással is meglepik. Az agrobiodiverzitás (Fehér Judit), a gyógy- és gyomnövények világának (Halmos Monika) és a vegyszermentes növényvédelem (Cseperkálóné Mirek Barbara) szakterületek olyan szakértőit kérték fel a webinarok megtartására, akiknek nem csupán munkájuk, de hivatásuk is a válaszott téma.

Kiktől fog tanulni?


A tananyag készítője és oktatója Bajzák Anna, a PlantTogether mozgalom és a szimPLANT rendezvénysorozat alapítójaként már több ezer kezdő hobbikertészt mentorált. 2015-ben indította el a márciusi Nagy Közös Magvetést, mely előtt minden évben százaknak oszt ajándékba magot és tanácsot a városi kertészkedéshez. Plantfiekészítő fotópályázatát 8 éve, minden nyáron megrendezi. A Tudatos Vásárlók Egyesületéhez írt cikkein keresztül, szemléletformáló rendezvényeken és céges webinarokon is segíti a városlakó hobbikertészeket. A zöldítés mellett az edukáció az egyik szakterülete, így játékos és élményalapú tanítási módszerével észrevétlenül bővíti követői ismeretét.

A digitális balkonkertész képzés ötletével megnyerte 2020-as Telekom Kraftchallenge fődíját, az első két évben közel kétszázan iratkoztak be a képzésre.

Az alapképzés mellett fontos, hogy egy-egy témában jobban elmélyedhessenek
a résztvevők, ezért három szaktekintély online előadása is a Virtuális Közösségi Kert
csomag része. Fehér Judit, a Magház egyik alapítója az (agro)biodiverzitásról, a
növények származásáról, a magok és szaporítások izgalmas világáról mesél majd. A
gyógynövények és ehető virágok szakértője, Halmos Monika a Rózsakunyhó Alkotóműhelyt képviseli. Előadása rávilágít a gyomnak hitt meglepetésvendégek hasznosságára és a fűszerek gyógyító hatásaira. Cseperkálóné Mirek Barbara, a Barbikert növényorvosként avat be a vegyszermentes kertészkedés és szelíd növényvédelem rejtelmeibe.

Fontos információk:

Kapunyitás: 2023. január 27.
Oklevélosztás: 2023. április 21-től
Hozzáférés: 2023. december 31-ig
Az alapképzés és a 12 hetes Virtuális Közösségi Kert ára 34.900.-
Újbudai lakosok számára (limitált számban) 80%-os kedvezménnyel, csak 6980.-
Jelentkezési határidő: 2023. január 26.
A korlátozott létszám (30 fő) miatt a beiratkozás a befizetéssel válik véglegessé.

A jelentkezés menete:


A névre szóló kedvezménykupon regisztráció után kerül kiállításra.

A jelentkezőnek szükséges lakcímkártyájának fotójával e-mailt küldeni az info@zolditok.hu címre.
Tárgy: Zöldülj Újbuda!
Adatkezelési kiegészítés: A pályázati elszámolás hitelesítése miatt a jelentkezéseket
továbbítják az önkormányzat részére.

További részleteket a Zöldítők honlapján olvashatnak.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support