Zöldülj Újbuda! – 12 hetes balkonkertész képzés

Újbuda Önkormányzatának támogatásával harminc XI. kerületi lakosnak lehetősége van 80%-os kedvezménnyel részt venni a Zöldítők 12 hetes, mentorálással egybekötött balkonkertész képzésén.

● Szeretné megtanulni, hogy tud aprócska magokból, tövekből vitaminbombákat
termeszteni?
● Panelben, társasházban él, de otthonról kapcsolódna a természettel?
● Megtapasztalná azt a magabiztosságot és szabadságot, amit az ételtermesztés
képessége ad?

Iratkozzon be a Zöldítők digitális balkonkertész képzésére, és csatlakozzon a Virtuális Közösségi Kerthez! Termesszen egészséges ételeket környezetbarát és megfizethető módszerekkel a városban!

Mit tartalmaz a képzés?

1. BALKONKERTÉSZ KÉPZÉS
A digitális alapképzésben minden megtalálható, ami a sikeres tervezéshez és elinduláshoz szükséges. A cél, hogy a tanulás folyamata és a megalkotott balkonkert is fenntartható legyen és apró örömökkel szője át a hétköznapjait.

A balkonkertész képzés humoros, rövid (3-5 perces) videókból, részletes segédanyagokból és szórakoztató tudáspróbákból áll, amin egy kalandos madárismereti kvíz fut végig. A tananyag egy zárt, oktatási oldalon keresztül érhető el, amit akár mobilról, akár asztali gépről, akár tabletről is meg lehet nyitni. Bármikor.

A képzés segít napi rutint is kialakítani, ami fontos a sikeres növényneveléshez, de a
leckékkel, feladatokkal rugalmasan lehet haladni, nincs szigorú időhöz kötve semmilyen számonkérés. A leckék és extra küldetések teljesítésével virtuális vetőmagokat lehet gyűjteni, amelyek extra kedvezményekre és ajándékokra válthatók be a Zöldítőknél és partnereiknél.

Az elvégzésről hivatalos tanúsítványt állítanak ki, mert a képzés bejegyzésre került a
Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerben (azonosító: K/2022/195296).

2. VIRTUÁLIS KÖZÖSSÉGI KERT
A Virtuális Közösségi Kertben a többi balkonkertésszel együtt lehet tanulni. A tanulócsoportban extra infókat és küldetéseket osztanak meg, és bemutatnak Hétköznapi Zöldítőket, akik már látványos sikerrel jártak a városi kertészkedésben. A 12 hetes mentorálás során minden hónapban kérdezz-feleleket is tartanak, ahol szemügyre veszik, hol tartanak növények.

Bónusz ajándék: A Virtuális Közösségi Kert tagjait három, interaktív előadással is meglepik. Az agrobiodiverzitás (Fehér Judit), a gyógy- és gyomnövények világának (Halmos Monika) és a vegyszermentes növényvédelem (Cseperkálóné Mirek Barbara) szakterületek olyan szakértőit kérték fel a webinarok megtartására, akiknek nem csupán munkájuk, de hivatásuk is a válaszott téma.

Kiktől fog tanulni?


A tananyag készítője és oktatója Bajzák Anna, a PlantTogether mozgalom és a szimPLANT rendezvénysorozat alapítójaként már több ezer kezdő hobbikertészt mentorált. 2015-ben indította el a márciusi Nagy Közös Magvetést, mely előtt minden évben százaknak oszt ajándékba magot és tanácsot a városi kertészkedéshez. Plantfiekészítő fotópályázatát 8 éve, minden nyáron megrendezi. A Tudatos Vásárlók Egyesületéhez írt cikkein keresztül, szemléletformáló rendezvényeken és céges webinarokon is segíti a városlakó hobbikertészeket. A zöldítés mellett az edukáció az egyik szakterülete, így játékos és élményalapú tanítási módszerével észrevétlenül bővíti követői ismeretét.

A digitális balkonkertész képzés ötletével megnyerte 2020-as Telekom Kraftchallenge fődíját, az első két évben közel kétszázan iratkoztak be a képzésre.

Az alapképzés mellett fontos, hogy egy-egy témában jobban elmélyedhessenek
a résztvevők, ezért három szaktekintély online előadása is a Virtuális Közösségi Kert
csomag része. Fehér Judit, a Magház egyik alapítója az (agro)biodiverzitásról, a
növények származásáról, a magok és szaporítások izgalmas világáról mesél majd. A
gyógynövények és ehető virágok szakértője, Halmos Monika a Rózsakunyhó Alkotóműhelyt képviseli. Előadása rávilágít a gyomnak hitt meglepetésvendégek hasznosságára és a fűszerek gyógyító hatásaira. Cseperkálóné Mirek Barbara, a Barbikert növényorvosként avat be a vegyszermentes kertészkedés és szelíd növényvédelem rejtelmeibe.

Fontos információk:

Kapunyitás: 2023. január 27.
Oklevélosztás: 2023. április 21-től
Hozzáférés: 2023. december 31-ig
Az alapképzés és a 12 hetes Virtuális Közösségi Kert ára 34.900.-
Újbudai lakosok számára (limitált számban) 80%-os kedvezménnyel, csak 6980.-
Jelentkezési határidő: 2023. január 26.
A korlátozott létszám (30 fő) miatt a beiratkozás a befizetéssel válik véglegessé.

A jelentkezés menete:


A névre szóló kedvezménykupon regisztráció után kerül kiállításra.

A jelentkezőnek szükséges lakcímkártyájának fotójával e-mailt küldeni az info@zolditok.hu címre.
Tárgy: Zöldülj Újbuda!
Adatkezelési kiegészítés: A pályázati elszámolás hitelesítése miatt a jelentkezéseket
továbbítják az önkormányzat részére.

További részleteket a Zöldítők honlapján olvashatnak.

A ROVATBÓL