Téli oviolimpia

A bemelegítő gyakorlatok után egyéni, sor- és csapatversenyekkel zajlott le az idei téli oviolimpia. A gyerekek bóják között szlalomoztak, labdát gurítottak, pókjárásban versenyeztek.

Kipróbálhatták, mire képesek, mennyire gyorsak, hogyan tudnak együttműködni társaikkal, miközben egyensúlyérzékük, ügyességük is fejlődött. Az „olimpia” végén minden óvodás ajándékcsomagot kapott.

Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. kétnapos rendezvényén három turnusban 18 óvoda vett részt. Simon Károly, a kft. ügyvezető igazgatója elmondta: céljuk az, hogy a gyermekek már egészen kicsi korukban megszeressék a sportot. Ezt szolgálja számos rendezvény, a tavaszi és a téli oviolimpia mellett például a minden korosztálynak megszervezett sportágválasztók. Bakai-Nagy Zita alpolgármester szerint az ilyen események a sportos és egészséges életmód fontosságára is felhívják a gyerekek, szüleik, nevelőik figyelmét.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support