Technológiaintenzív campus a Ménesi úton

A tervek szerint jövő ősztől vehetik birtokba a hallgatók és az oktatók a Budapesti Corvi­nus Egyetem Ménesi úti új campusát. Az egyetem komplex megújulásának részeként technológiaintenzív és a fenntarthatóságot szem előtt tartó épületegyüttessel bővül az intézmény. A 2021 őszén megkezdett építkezés összköltsége nettó 16 milliárd forint körül alakul, az Európai Unió helyreállítási alapjából közel másfél milliárd forintos vissza nem térítendő támogatás szerezhető meg ehhez. A campus tulajdonosa és a 12 milliárd forintos állami támogatást kiegészítő finanszírozója az egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány.

A campus mintegy 180 kollégiumi férőhelyet nyújt majd a hallgatóknak számos sportolási lehetőség és 11 ezer négyzetméteres park mellett. Az egyetem eszközkölcsönző programot is indít itt, amelyben hátrányos helyzetű diákok juthatnak a távoktatáshoz szükséges eszközökhöz (például tablet, headset, webkamera).

Az épületegyüttesben egyszerre 600–700 hallgató tud majd dolgozni, itt fog helyet kapni az egyetem vállalkozásinkubációs programja, valamint az innovatív adattudományi projekteket befogadó Adattér is. Az oktatási fejlesztések a tananyagok digi­talizációjára, valamint az adattudományra és a mesterséges intelligencia üzleti aspektusaira fókuszáló képzésekre fókuszálnak. Az előadótermeket kamerákkal, monitorokkal, fejlett hangosítással látják el.

A campus energetikai rendszere a legmodernebb hőszigetelési technológiákat alkalmazza, az energiaellátást napelemekkel és talajszonda használatával oldja meg.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support