Nagy dobás lett a II. Újbuda Streetball Fesztivál

A Bikás parkban megrendezett fordulóval ért véget a II. Újbuda Streetball Fesztivál fesztiválhangulatban, magas színvonalú kosárlabdameccsekkel.

A tavaszi sikeren felbuzdulva pattogtak a labdák és potyogtak a pontok ősszel is az Újbudai Streetball Fesztivál három helyszínén: szeptember 25-én Gazdagréten, október 9-én Őrmezőn, végül október 16-án a Bikás parkban. Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. és Újbuda Önkormányzata közös szervezésének eredményeként a játékosok mindhárom alkalommal profi körülmények között léphettek pályára, az utolsó fordulóra két korosztályban összesen tizenhat csapat nevezett be.
Korábbi első- és másodosztályú kosárlabdások, illetve a Bikás park Budapest-szerte ismert streetball-közösségének képviselői mellett szerelést húzott Keller Zsolt önkormányzati képviselő, az esemény ötletgazdája, egyúttal szervezője is, aki Bakai-Nagy Zita alpolgármesterrel közösen az esemény védnöke volt.
A meccsek és a szervezés színvonala azt mutatja, hogy a tavasszal útjára indult és minden bizonnyal jövőre is folytatódó fesztivál kezdi kinőni magát, és egyre több újbudait, illetve budapestit fog bevonzani a kosárlabdasportba, általában a mozgásos kikapcsolódás világába.

A ROVATBÓL