Elkezdődött a fűtési szezon

Október közepe a fűtési szezon kezdete, megkérdeztük a fővárosi tűzoltókat, mire kell fokozottan figyelni. Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat.

A tűzoltók a „három testőr” beszerzését javasolják, azaz azt ajánlják, hogy mindenki szerezzen be füstérzékelőt, szén-monoxid-jelzőt, továbbá egy kisebb otthoni tűzoltó készüléket, amellyel egy kialakulófélben lévő tüzet el lehet oltani. Természetesen szóba került a szén-monoxid-mérgezés is, mert ugyan a színtelen, szagtalan gáz a nyílt égésterű készülékekből kiszökve nyáron is képes tragédiát okozni, a fűtési szezonban követeli a legtöbb áldozatot.
A fűtési időszakban ugyancsak megemelkedik a lakástüzek száma. – Az okok között dobogós helyen szerepelnek az elektromos eredetű, például a hálózat túlterheléséből, illetve a nem megbízható készülékek üzemeltetéséből fakadó tüzek – emelte ki a katasztrófavédelmi szóvivő.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support