Kitűnő kerületi futsalosok

Újbuda mindkét felnőtt férfi futsalcsapata a legmagasabb szinten folytathatja a következő szezontól.

A Cső-Montage – Magyar Futsal Akadémia az NB II-es bajnoki cím megszerzésével már a hónap első felében bekerült az NB I-be, a szintén a nyugati csoportban szereplő ELTE-BEAC gárdája a liga ezüstérmeseként osztályozón harcolta ki a feljutást június 21-én.

A jó részt egyetemi hallgatókból álló ELTE-BEAC a feljutásért rendezett oda-visszavágón összesítésben 10-5-re győzte le a Kistarcsát, ezzel története legnagyobb eredményét elérve feljutott az első osztályba. – A dolgát lelkiismeretesen végző baráti társaságból NB I-es csapattá váltunk. Gratulálok a srácoknak és a vezetőedzőnek, ezt már senki nem veszi el tőlük. Meglátjuk, hogy mit hoz a következő év, ahogy eddig,
úgy a jövőben is igyekszünk felelősséggel dönteni és megtalálni a helyünket az egyetemi sport és az élsport útvesztőkkel teli világában – nyilatkozta Árendás Tamás, a BEAC futsal szakosztályának vezetője.

A kelenföldi Cső-Montage sikerének értékét növeli, hogy szinte kizárólag saját nevelésű játékosokkal érték el. Mint Márkus Ákos klubelnök a június 15-én a Gabányi László Sportcsarnokban rendezett MLSZ kupa- és éremátadón kifejtette, a keret tagjainak többsége valamelyik XI. kerületi általános vagy középiskolából indult. A korábbi válogatott futsalkapus köszönetét fejezte ki az önkormányzatnak, valamint az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft.-nek az elmúlt években tanúsított támogató hozzáállásáért.

Újbudán tehát a legmagasabb szinten is bőven lesz kinek szurkolni ősztől, hiszen az OSC-Újbuda felnőtt férfi vízilabdacsapata és az ELTE-BEAC női kosárlabdagárdája mellett immár két első osztályú futsalcsapatért is izgulhatnak majd a helyi sportrajongók.

N. A.

A ROVATBÓL