Kitűnő kerületi futsalosok

Újbuda mindkét felnőtt férfi futsalcsapata a legmagasabb szinten folytathatja a következő szezontól.

A Cső-Montage – Magyar Futsal Akadémia az NB II-es bajnoki cím megszerzésével már a hónap első felében bekerült az NB I-be, a szintén a nyugati csoportban szereplő ELTE-BEAC gárdája a liga ezüstérmeseként osztályozón harcolta ki a feljutást június 21-én.

A jó részt egyetemi hallgatókból álló ELTE-BEAC a feljutásért rendezett oda-visszavágón összesítésben 10-5-re győzte le a Kistarcsát, ezzel története legnagyobb eredményét elérve feljutott az első osztályba. – A dolgát lelkiismeretesen végző baráti társaságból NB I-es csapattá váltunk. Gratulálok a srácoknak és a vezetőedzőnek, ezt már senki nem veszi el tőlük. Meglátjuk, hogy mit hoz a következő év, ahogy eddig,
úgy a jövőben is igyekszünk felelősséggel dönteni és megtalálni a helyünket az egyetemi sport és az élsport útvesztőkkel teli világában – nyilatkozta Árendás Tamás, a BEAC futsal szakosztályának vezetője.

A kelenföldi Cső-Montage sikerének értékét növeli, hogy szinte kizárólag saját nevelésű játékosokkal érték el. Mint Márkus Ákos klubelnök a június 15-én a Gabányi László Sportcsarnokban rendezett MLSZ kupa- és éremátadón kifejtette, a keret tagjainak többsége valamelyik XI. kerületi általános vagy középiskolából indult. A korábbi válogatott futsalkapus köszönetét fejezte ki az önkormányzatnak, valamint az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft.-nek az elmúlt években tanúsított támogató hozzáállásáért.

Újbudán tehát a legmagasabb szinten is bőven lesz kinek szurkolni ősztől, hiszen az OSC-Újbuda felnőtt férfi vízilabdacsapata és az ELTE-BEAC női kosárlabdagárdája mellett immár két első osztályú futsalcsapatért is izgulhatnak majd a helyi sportrajongók.

N. A.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support