Streetball kupa Gazdagréten

A művészet a testet és a lelket is gyógyíthatja – ezzel a céllal zajlott le május 13-án a First Aid Clinic művészeti program a Bartók-negyedben.

A Gárdonyi térről induló, a Sarudi utcát és a Kende utcát érintő kulturális sétán az érdeklődők az öröm, a szerelem és a nyugalom terében találkozhattak Kis Judit intermediális művésszel a Küthéra állomáson. Itt egy interaktív installációt tekinthettek meg; alkotója a „felépülés” érdekében olyan gyakorlatokra invitálta a látogatókat, amelyek segítik a kapcsolódást belső gyermekükkel. A foglalkozást kerámiatárgyak és kristályok egészítették ki.
A révész átkelőhelye nevű megállóban Gryllus Ábris mellett Tong Wenmin videomunkája várta a látogatókat, akik egy húszperces videóban egy maláj hullámokkal küszködő embert figyelhettek meg. Az alkotásban megjelenő hullámzó test küzdelmes átalakulása inspirálhat a gyógyulásra – vallják az alkotók.
A következő állomáson Bajusz Orsolya és Bartók József vezette az érdeklődőket egy, a kövek energiáit megjelenítő tanösvényre.
A WOFT formáció és Piróth Tímea jegyezte Démonok földjén a Ki vagyok én, honnan jöttem, és merre tartok? kérdésre kereste a választ. Mondanivalójuk szerint a belső démonokkal való szembenézés lehetőséget teremt, hogy jobban megismerjük önmagunkat.
A megtisztulás folyamatában a Varsányi Szirének kísérték a gyógyulásra vágyókat, akik hátradőlve adhatták át magukat a szirének dalának. A Varsányi Szirének autodidakta női a cappella csoportosulás öt éve jött létre, folytonos formálódásának állandó részét jelentik a rendszeres, kötetlen és szabad közös éneklések, a koncertek, a művészeti kollaborációk, illetve a közösség építése.
Barabás Richárd kultúráért felelős alpolgármester a Bartók-negyed folyamatos fejlődéséről beszélve elmondta, hogy a mostani esemény újabb fejezete a környék átalakulásának. Ősszel nagy bejelentések várhatók, szeptemberben fesztiválhónap keretében élvezhetik az érdeklődők a kulturális erőtér adta lehetőségeket.

A ROVATBÓL