Ezüstérmes az OSC az OB I-ben

Az újbudai OSC az FTC-vel találkozott a magyar vízilabda-bajnokság döntőjében. A párharc két győzelemig tartott, a május 6-i, első mérkőzést 18-9-re, a múlt heti másodikat 15-7-re nyerte a Ferencváros.

Az OSC-Újbuda és a Ferencváros vízilabdacsapata között csupán az eredményjelzőn mutatkozott nagy különbség május 18-án a Nyéki Imre Uszodában, a nagy szívvel küzdő OSC parázs hangulatban, fantasztikus lelátói atmoszférában játszhatott a hazai pályán. Az már a kezdő dudaszó előtt tudható volt, hogy az FTC a toronymagas esélyes, és ez nem csak az első meccs eredményéből következett: a ferencvárosiak évek óta „más ligában” játszanak.
Az Újbudán rendezett mérkőzésre a tétnek megfelelően mindkét gárda a lehető legerősebb összeállításában állt fel, csak sérülések miatt maradtak néhányan medencén kívül. A Fradi-tábor kezdettől fogva hangorkánnal buzdította övéit, az OSC drukkerei inkább feszülten figyelték a kihagyott hazai helyzeteket. Az első negyedben sokáig a Fradi ment eggyel, az újbudai csapat hol egy szép akcióval, hol némi szerencsével zárkózott fel, mígnem a negyed végén kettővel tudtak elhúzni a vendégek. Az OSC játékosain azonban nem látszott idény végi fáradtság, sem a tét, sem az első mérkőzés terhe nem nyomta a vállukat.
A második negyed elején az FTC érezhetően szerette volna lezárni a dolgot, el is húztak három góllal. A motiváció érthető volt: a harmadik, mindent eldöntő meccs megúszásával három nappal több idejük maradt készülni a május végi BL-döntős mérkőzésekre. Az OSC igyekezett életben tartani a reményt, ám még a kapufa is ellene volt: kétszer is a léc mentette meg a Fradit, amely ötgólos vezetéssel fordulhatott rá a viadal második felére.
A harmadik negyed elején 5-9-re felzárkózott az OSC, aztán a fantasztikus formában védő ferencvárosi kapus, Vogel Soma fejjel hárított egy jó lövést. Manhercz Krisztiánék nem találták meg a kiváló zöld-fehér póló elleni hatásos játékot, de küzdöttek becsülettel. Így bár a Fradi minden megmozdulásán látszott, hogy az aranyért szálltak vízbe, akkor sem csillapodott a találkozó hőfoka, amikor a vendégek már tucatnyi gólnál jártak.
A negyedik negyedre aztán alábbhagyott a csapatok lendülete, köszönhetően az első három felvonás hajtós tempójának, és talán annak is, hogy a bajnoki cím sorsa addigra eldőlt. „Izzik a csarnok, itt a magyar bajnok!” – zúgta az utolsó percekben a népes Fradi-tábor. A hétről hétre világklasszisokkal vízbe szálló FTC ebben a szezonban is a legjobb teljesítményt nyújtotta, de az újbudaiak is büszkék lehetnek arra, hogy övék a második legjobb gárda a vízipóló őshazájában.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support