A legjobb tízben a kerületi kosarasok

A kilencedik helyen zárta április utolsó napjaiban az első osztályú női kosárlabda-bajnokságot a ELTE-BEAC Újbuda, miután a Cegléd, a Szigetszentmiklós és a Pécs csapatát megelőzve megnyerte az NB I alsóházi rájátszását.

– Jó közösség alakult ki, amelynek nehéz búcsút inteni, bármit is hozzon a jövő. Szeretnénk megköszönni mindent a szurkolónknak, én pedig külön köszönöm a vezetőségnek, hogy lehetőséget adott, és a lányoknak, hogy ebben partnerek voltak – értékelt a BEAC honlapján a hosszú szezon után Horváth Bianka edző, nem titkolva, hogy kicsit fájt a szíve, amikor az utolsó, Cegléd elleni meccset lefújta a bíró. – Összességében nagyon szép szezont zártunk, és ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki ezalatt szurkolt nekünk, támogatott minket – nyilatkozta szintén a honlapon Mérész Beatrix bedobó.
A gárda számára ezzel véget ért a 2021/2022-es évad, de májusban is lehet szurkolni újbudai kosarasoknak. Székely Norbert szövetségi kapitány két BEAC-játékost is behívott a női válogatott háromhetes összetartására, illetve felkészülési mérkőzéseire. A székesfehérvári edzőtáborban, valamint a portugálok elleni meccseken először húzhatja magára a nemzeti színű mezt Boros Júlia, míg Mérész Beatrix ötödik alkalommal kapott meghívót.

A válogatott programja:
Edzőtábor május 9–29., Székesfehérvár
Felkészülési mérkőzések: május 18., 19., 20., Portugália–Magyarország (mindhárom Lissza­bonban)

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support