Vezeti a bajnokságot az OSC, vegyes formában a kosarasok

JÉGKORONG

A MAC HKB Újbuda rosszul kezdte az új évet az Erste Ligában, hét mérkőzésből csak kettőt tudtak megnyerni. Először a Ferencváros otthonában arattak egy 2-4-es győzelmet, majd a Győr ellen bizonyultak jobbnak hazai pályán. A Csíkszeredától azonban 11-3-as zakót kaptak idegenben, ahogy a Gyergyói HK, a Brassó és legutóbb a Titánok ellen sem sikerült a vendégszereplés. Egy hazai meccset is elbuktak az Újpest ellen, így jelenleg 54 ponttal a 6. helyről várják a folytatást.

KOSÁRLABDA – FÉRFI

A MAFC győzelemmel kezdte az új évet – a Pécs VSK ellen, hazai pályán –, utána azonban két idegenbeli vereség következett. A Honvéddal és a BKG Príma Akadémiával is szoros meccseket játszottak, de az újabb győzelem megint csak hazai pályán sikerült. A Gabányiban 122 pontot dobott a MAFC a tabella utolsó helyén kapaszkodó Bajának. Garai Péter kosarasai végig uralták a mérkőzést, az ellenfélnek csak egy-két felvillanása volt. A végeredmény 122-78 lett, az újbudai csapat 25 ponttal jelenleg a 8. az NB I piros csoportjában.

KOSÁRLABDA – NŐI

A női kosárlabda NB I-ben szereplő ELTE-BEAC Újbuda megszerezte nyolcadik győzelmét, ezúttal a sereghajtó Pinkk Pécsi 424 ellen. Bár az újbudaiak nem játszottak csúcsformában, a védekezésük hatékonyabb volt, így a mérkőzés háromnegyedénél már 20 pontos előnyt dolgoztak ki, végül 77-63-ra nyertek. A 18. fordulóban a ​​Ludovika-FCSM Csata vendége volt a BEAC, itt nem sikerült a meglepetés, az újbudaiak kikaptak 96-78-ra. Jelenleg a tabella 7. helyén tanyáznak 18 ponttal.


VÍZILABDA

Az OSC-Újbuda továbbra is vezeti a bajnokságot, és könnyedén nyert Miskolcon, a férfi alapszakasz 16. fordulójában. A góllövők közül kiemelkedett a nemrég az év vízilabdázójának választott Manhercz Krisztián, aki öt, valamint Burián Gergely, aki négy találatot szerzett. (Az OSC egy ponttal áll a tabella élén a 40-40 pontos Szolnok, FTC, illetve Vasas előtt, ráadásul a Fradi két meccsel kevesebbet játszott.) Az újbudai együttes a Bajnokok Ligájában is remekelt, Németországban a Spandau csapatával játszott izgalmas mérkőzést. Mivel korábban az OSC több játékosa is pozitív lett a tesztelést követően, az első mérkőzéssel járó három pontot a szabályok értelmében a németeknek adták, 10-0-ás gólaránnyal. Az OSC játékosai tudták, mekkora a tét, mert egy győzelemmel közelebb kerülhettek a nyolcas döntőben való szerepléshez. A következő meccsen a berliniek végig vezettek, a negyedik negyed közepén 11-9 volt az állás. Az OSC azonban szenzációs hajrát produkált: 3-5-re nyerték az utolsó játékrészt, a győztes gólt Burián hét másodperccel a lefújás előtt szerezte meg. A két nyolccsapatos csoportból az első négy-négy jut be a nyolcas döntőbe, az újbudai fiúk a B csoportban 13 ponttal jelenleg a negyedikek. Február 8-án a horvát Jug Dubrovnik lesz az ellenfelük.

Fotó: facebook.com/beackosar

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support