December 11-én életre kelt a Bercsényi utca. A 10-es szám előtt kézműves foglalkozások mellett illatos tea és forralt bor várta a társaságra vágyókat. Az esemény a UIA CUP 4 Creativity projekten belül az INSERT program része volt.

A rendezvény szervezőinek az volt a célja, hogy az advent időszakában kötetlen, vidám zsúrra hívja a Bercsényi utca lakóinak közösségét és az arra járókat. Mindenkit meleg teával és forralt borral, kézműves foglalkozásokkal, illetve kiállításokkal vártak. – A projektnek alapvetően az a célkitűzése, hogy az elmagányosodott embereket, főleg ebben a digitális világban, amire most rá is erősített a világjárvány, egy picit újra összehozzuk, és a kreativitás által erősítsük a közöttük lévő kapcsolatot – mondta Petrik Alexandra, projektmenedzser. – Néha azt sem tudjuk, kik laknak akár mellettünk, vagy akár a lépcsőházunkban. Szeretnénk, ha a Bercsényi utcában élők kicsit jobban megismernék egymást, és közelebb éreznék magukhoz Újbudát. A rendezvény a UIA CUP 4 Creativity projekten belül az INSERT program része volt, amelynek célja, hogy segítse a közösségi események szerveződését, a kerületi kreatív kezdeményezések egymásra találását és fejlődését – tette hozzá.
A szabadtéri programok mellett nyitva volt a készülő Adaptér, a Bercsényi utca 10.-ben épülő új, kreatív közösségi találkozóhely, ahol izgalmas digitális kiállítást láthattak, és egyéb programok közül is választhattak az érdeklődők.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét