Zöld piknikkel kezdődött az ősz Albertfalván

Idén is piknikeztek a garázsvásárral egybekötött szabadtéri rendezvényen az albertfalvaiak az Abádi téren. A hagyományos szeptember eleji Zöld Pikniken a városrész lakói több mint 30 ház előtt találhattak retro és alig használt, jó állapotú gyermekjátékokat, ruhákat kicsiknek és nagyoknak.  

Az egyik legnépszerűbb program a Kutyával az Emberért Alapítvány bemutatója volt. A terápiás kutyák, köztük az ibizai kopó, a drótszőrű tacskó és az ausztrál juhászkutya zoknit és kabátot vettek le mozgásukban korlátozott emberekről. Vállalkozó kedvű gyerekek lábukkal alagutat formáztak, ezen a betanított állatok éppoly könnyen átkúsztak, mint a földön hasalók között.

Sokan kipróbálták a Cargonomi teherbiciklijeit, és az ingyenes kerékpárszervizre is volt igény. Sikert aratott a harcművészetet és a táncot ötvöző brazil mozgásforma, a capoeira bemutatója is.

A környezetvédelem jegyében a gyerekek szakember segítségével készítettek bábukat gyümölcsökből, zöldségekből. A Város és Folyó Egyesület a Hengermalom projekttel ismertette meg az érdeklődőket. A résztvevők olvasnivalót is kaptak, a FSZEK Kelenföldi Könyvtár standjánál könyvből készült süni és angyal várta őket. A Magyar Természetvédők Szövetsége az otthoni energia okos használatára adott tanácsokat, kiadványokkal magyarázták el, hogyan lehet spórolni a vízzel, gázzal, villannyal. A növénykedvelők kerti és szobanövényeket csereberéltek egymással.  

A több száz látogatót vonzó pikniket a Szabad a tér pályázat, illetve Újbuda Önkormányzata támogatásával rendezték meg.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support