test

Virtuális és kulturális kavalkád Újbuda születésnapján

Újbuda hivatalos elnevezésének 19. születésnapját ünnepelte az önkormányzat május 25-én, a Feneketlen-tónál. Az ünneplés és az öröm akkor jó, ha megoszthatjuk másokkal, ennek jegyében ingyenes programok várták a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az újbudai születésnapi bulin a gyermekes családokat Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertje, valamint Singh Viki Disney-filmdalokból álló előadása szórakoztatta. A felnőtteknek szólt Király Viktor, a The Carbonfools és a Carson Coma fellépése. A virtuális kalandokat kedvelők a legújabb technológiájú játékokkal lazíthattak: voltak, akik agyhullámaikkal irányították a céltárgyat, mások asztalméretű érintőképernyőn igyekeztek bejuttatni virtuális labdájukat az ellenfél virtuális kapujába, az pedig kívülről megmondhatatlan volt, merre járnak azok, akik VR-szemüveget tettek fel.

Újbuda polgármestere, dr. László Imre köszöntőjében elmondta: 2005-ben kapta meg hivatalosan is a városrész az Újbuda nevet, de már az 1200-as évekből származó írásokban is fellelhető a Buda Ventus (Újbuda) elnevezés. Szülinapi buli lévén nem maradt el a torta sem: több óriási csokitortát osztottak szét szeletenként az édesszájú látogatók között.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support