Teljesen megújult a Gesztenyés játszótér

Újbuda Önkormányzata az elmúlt években folyamatosan korszerűsíti a kerületi játszótereket, ezek közül a legnagyobbal nemrég végeztek a Diószegi úton. A gyerekek újra birtokba vehetik a Gesztenyés játszóteret, amely teljes egészében megújult. Az átadáson Kreitler-Sas Máté önkormányzati képviselő elmondta, a tervezéskor azt is figyelembe vették, hogy minél több korosztály találjon számára megfelelő játékot. – Egyre több a gyermek Újbudán, ezért egyre nagyobb az igény a játszóterekre is – tette hozzá.

Felújított és új eszközök is várják a kicsiket, illetve nagyokat, alattuk biztonságos, színes burkolattal: újdonság például a trambulin, a vízpumpaalagút, a hangcső és jó néhány hinta. A kialakításkor szempont volt, hogy megőrizzék a régi hangulatot, ezért a jó állapotú korábbi eszközök rendbe hozva visszakerültek a helyükre. Tóth Márton önkormányzati képviselő gyerekkorában maga is sokszor játszott az akkor Dió néven ismert játszótéren; most lapunknak elmondta, hogy a tervek szerint az ő körzetében a Holdvilág utcai lesz a következő játszótér, amit fel szeretnének újítani. A Gesztenyésen az ép, egészséges fákat megtartották; az ápolási munkák után öt új kis fát telepítettek, közel 3000 évelőt és 40 cserjét ültettek, emellett 1430 négyzetméter gyepszőnyeg, illetve 490 négyzetméter sportgyepszőnyeg teszi zöldebbé a parkot.

Lecserélték a pálya burkolatát és a kerítést, itt is növények színesítik a zöld felületeket. A Diószegi út mellé új kerítés és kapu készült, megújult a járda és a szegélyező növénysáv. – Egy ilyen helyen fontos, hogy legyen mosdó és vízivási lehetőség, legyenek inspiráló és biztonságos játékok, nagy melegben a fák árnyékot nyújtsanak, a Gesztenyés játszótéren ez mind adott – fogalmazott Németh Gyöngyvér önkormányzati képviselő.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support