Ötvenéves Újbuda idősotthona

Fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte a Fraknó utcai Újbudai Idősek Háza. Az intézmény 1974-től nyugdíjasházként működött, 2000 óta pedig tartós bentlakást nyújtó otthonként fogadja az ápolásra, gondozásra szorulókat.

Dr. László Imre, Újbuda polgármestere fél évszázados emlékeikről kérdezte az otthon lakóit, majd elárulta, ő maga 50 évvel ezelőtt egy harckocsiezred vezetőorvosaként dolgozott. Felhívta a figyelmet: a kormány törvényt hozott arról, hogy az állam az idősek ellátásának felelősségét a családok vállára helyezi, pedig „ez a generáció kemény munkával építette fel az országot”.

Bakai-Nagy Zita alpolgármester a család mint megtartó közösség jelentőségéről beszélt, szükség esetén ezt az önkormányzati idősek háza próbálja pótolni, megadva a gondoskodást az itt lakóknak. A jubileumi ünnepség vendége Kurkó József színész és Szabó Noémi énekes volt, akik örökzöld operettslágerekkel hozták nosztalgikus hangulatba az időseket.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support