Európa-nap a Bikás parkban

Egész napos, ingyenes rendezvénnyel ünnepelte Magyarország uniós csatlakozásának 20. évfordulóját Újbuda Önkormányzata május 4-én a Bikás parkban. A látogatók koncerteken lazíthattak, szórakoztató és ismeretterjesztő programokon vehettek részt, valamint ízelítőt kaphattak a tagországok kultúrájából.

A 27 uniós állam standjai a nemzeti jellegzetességeket szimbolizáló elfoglaltságokat kínáltak. Luxemburg sátránál például az ottani székhelyű tévécsatornára utalva műsorvezetői szerepbe bújhattak az érdeklődők, Ausztria standjánál a monarchiát felidéző jelmezeket próbálhattak fel, az olaszoknál egy római légiós tábort lehetett megnézni, Németország pedig a Gutenberg-féle könyvnyomtatásba engedett betekintést.

A gyerekeknek nyújtott izgalmakat az ökolabirintus, a labirintusfutás és a KRESZ-suli, a szülők pedig játékos kvízben tehették próbára magukat: híres együttesek dalait, nemzetek zászlóit, filmfőcímeket és az egyes országok hírességeit kellett kitalálniuk. A nőket szépség- és egészségsziget várta – sminkeléssel, újraélesztési és endometriózis szaktanácsadással – Újbuda Önkormányzata és a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete szervezésében. A komolyabb témákat kedvelők pódiumbeszélgetést hallgathattak meg dr. László Imre polgármester részvételével, természetesen az Európai Unióról.

Az estébe nyúló fesztivál hangulatát végül látványos LED-show tetőzte.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support