Újbudai Hallgatói Startup Verseny: A műszaki mellett fontos a társadalmi innováció is

Képzeljünk el egy olyan világot, ahol nem kell a vásárláshoz fülkében próbálni a ruhákat, hanem megalkothatjuk saját avatarjainkat, amelyeken letesztelhetjük, melyik divatmárka outfitje hogyan állna rajtunk. Shoppingolás után pedig tücsökfehérjéből készült finomságokat fogyaszthatunk, amelyet egy innovatív, okostücsökfarmon állítottak elő.

Bármilyen futurisztikusnak hangzik, hamarosan akár a mindennapjaink részévé is válhat ez a program, feltéve hogy a kerületi startup verseny résztvevői megvalósítják álmaikat. És ez csupán két ötlet a sok közül az idei Újbudai Hallgatói Startup Verseny palettájáról, amit Újbuda Önkormányzata az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesülettel közösen hirdetett meg.

Az április 16-i döntőn dr. László Imre, Újbuda polgármestere köszöntőjében úgy fogalmazott: „fontos számunkra, hogy a műszakiak mellett társadalmi innovációk is versenyezzenek; hogy az ötletek kifejezetten az újbudai szociális világ, közösségi ellátás javítását eredményezzék”.

A megmérettetésen bármely 35 év alatti, budapesti felsőoktatási intézményben bármilyen tanulói jogviszonnyal rendelkező, vagy XI. kerületi lakcímmel rendelkező (helyi kollégiumok lakóit beleértve) felsőoktatási hallgató indulhatott egyénileg vagy maximum ötfős csoportokban.

A pályázatok többségükben a digitális világhoz, a mesterséges intelligenciához, internetalapú programokhoz kapcsolódtak.

A döntőbe hat vállalkozás került be, a négy nyertes egy-egy millió forint támogatást kapott, melyet vállalkozása fejlesztésére fordíthat. Az ez évi négy befutó a CricksFarm, az Aprently, a Webflare és a uMix3D csapata volt. A díjakat Erhardt Attila alpolgármeseter adta át.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support