Fél évszázados lett az Ezüstfenyő Óvoda Albertfalván

Zöld fenyőnek öltözött óvodások adtak elő egy mesét az Albertfalvai Óvoda Ezüstfenyő téri telephelyének 50. születésnapján óvónők fuvolakíséretével. A jubileumon az egykori ottani óvodások is zenéltek, majd a pedagógusok kórusa zárta a műsort, amelyet tortázás követett. Skerlec Szabolcs intézményvezető elmondta, idén az Albertfalvai Óvoda több telephelye is kerek születésnapot ünnepel.

Az ünnepségen részt vett dr. László Imre, Újbuda polgármestere, aki hangsúlyozta, a kerület jól áll az óvodai és bölcsődei férőhelyek terén, tartalékok is vannak, és bővítés is lesz. A Madárhegyi Gyermekcentrum létrehozásával a városrészben hiánypótló közszolgáltatások válnak elérhetővé a közeljövőben: új bölcsőde és négy csoportszobás óvoda épül, kinti és benti játékokkal. A polgármester hozzátette: egy-egy régebbi óvodaépület a kerületben még felújításra szorul, elsősorban energetikai szempontból.

Erhardt Attila alpolgármester a kerület dinamikusan fejlődő részeiről, így Kelenföld egykori iparterületéről és ugyancsak Madárhegyről beszélt lapunknak. Az önkormányzat mindkét területen bővíti az óvodai kapacitásokat, ami remélhetőleg ki fogja elégíteni az igényeket.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support