Díjazták a parasportnapi pályázatokat

A parasport napjához kapcsolódó rajz- és esszéíró pályázatra beérkezett alkotások legjobbjait díjazta Újbuda Önkormányzata április 8-án. A kerületi óvodások és általános iskolások az önkormányzat által szervezett február 22-i központi rendezvényen, illetve a Lélekmozgató érzékenyítő programon megélt élményeiket és érzéseiket dolgozták fel műveikben, például, hogy milyen a közlekedés fehér bottal, vagy milyen a kerekesszékes sportolás.

Dr. László Imre polgármester a díjátadón elmondta, hogy a pályázat célja a nagy emberi energiák, lélekemelő pillanatok és erőfeszítések megjelenítése volt. A pályaműveket öttagú zsűri bírálta el, köztük Oláh-Koppány Andrea, az önkormányzat akadálymentesítési tanácsadója, aki maga is kerekesszékben éli mindennapjait.

Az esszépályázaton a 4. osztályos Czeglédi Jana Zoé és Nagy Máté lett a harmadik, illetve a második, a 7. osztályos Soós Milán Fülöp pedig az első helyezést érdemelte ki. A rajzpályázatra óvodásoktól érkeztek alkotások. Itt Somlói Lili Sára lett az első, Horváth Dorka a második, Saliga Hanga Anna pedig a harmadik helyezett. A díjazottak oklevelet és sportáruházi vásárlási utalványt kaptak.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support