Őrmezőre is eljuthat a Bubi

Elektromos rásegítésű kerékpárokat is lehet majd bérelni a megújuló fővárosi közbringa-szolgáltatásban. – A 2026 januárjában induló Bubi 3.0 rendszerében a jelenlegi flotta megduplázódik, növelik az állomások számát, valamint kibővtíik a szolgáltatási területet – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester a Kopaszi-gátnál telepített új Mol Bubi állomás felavatásakor.

A Bubi 3.0-ban a jelenleginél legalább duplájára, 4500-ra emelik a biciklik számát, ebből minimum ezer elektromos rásegítésű lesz. Több állomást alakítanak ki, és elérhetővé válnak a Hungária körgyűrűn kívüli fontos, legalább napi 30 ezer utast fogadó közösségi közlekedési csomópontok is, beleértve Őrmezőt.

– A Kopaszi-gáton átadott új Mol Bubi állomás a 208., az elmúlt három évben 30 százalékkal bővítették az állomások számát – emelte ki Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója. A jelenlegi Bubi-szerződés 2025 decemberében lejár, a közbeszerzést idén szeptemberben ki kell írni. A BKK vezetője szerint a Bubi jó céllal jött létre 2014-ben, de „nem igazán vette figyelembe az ügyféligényeket”, ezért nem lett sikeres. – A 2021 tavaszán elindított Bubi 2.0 kialakításánál könnyebbek lettek a kerékpárok, teljesen új, digitális alapú lett a bérlés, így mostanra átlépték a 8 milliós bérlési számot – tette hozzá.

A közlekedési társaság rövidesen piaci konzultációt indít, hogy a főváros igényeihez leginkább illeszkedő szolgáltatást választhassa ki, emellett kérdőívvel vizsgálja a felhasználók elégedettségét. Olyan közbeszerzést akarnak kiírni, amely lehetővé teszi, hogy a közbringarendszer a jövőben is rugalmasan bővíthető legyen.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support