Csengery-díjat kapott Erős Antónia

A Fővárosi Közgyűlés március 14-én adta át a fővárost érintő hírekkel kapcsolatos magas színvonalú, hiteles és gyors tájékoztatásért járó Csengery-díjakat.

A főváros vezetése évről évre újságíróknak, médiaszemélyiségeknek ítéli oda az elismerést, idén azonban a Népszava teljes szerkesztőségét is jutalmazták vele. A díjat Horváth Gábor főszerkesztő-helyettes és Szalai Anna főmunkatárs, a lap fővárosi tudósítója vette át. A Népszava mellett Erős Antónia, az RTL Híradó műsorvezetője, valamint Szerényi Gábor újságíró, grafikus is részesült a kitüntetésben. Erős Antóniát Újbuda Önkormányzata nevében dr. László Imre polgármester javasolta a Csengery-díjra.

– Furcsa dolog, hogy politikusok díjaznak újságírókat, akiknek az a dolguk, hogy velünk szemben kritikusak legyenek – mondta az átadás előtt Karácsony Gergely. A főpolgármester hangsúlyozta, fontosnak tartja, ne essenek abba a hibába, hogy a vezetés a saját buborékjának szereplőit díjazza, ezért két alapvető szempontot követtek: a jelölt egész életútját vizsgálták, és komolyan vették a városháza ellenzékének javaslatait is.

A díj névadója, Csengery Antal az 1848-as forradalom és szabadságharc alatt szerkesztette a Pesti Hírlapot, később a kiegyezésnek és a Magyar Tudományos Akadémiának is fontos szereplője volt.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support