Karrierszimuláció a B32-ben

Lezárult a Reflexió, a B32 Galéria és Kultúrtér, valamint a Karinthy Szalon közös képző- és iparművészeti mentorprogramja, ahová határon innen és túl pályázhattak egyetemi, főiskolás hallgatók.

A Karinthy Szalonban, a B32-ben, illetve a Trezor Galériában minden hónapban egy-egy kiállítást lehetett megtekinteni, a résztvevők ezek egyik általuk választott elemére reflektálhattak. A pályaművek bármilyen technikával készülhettek, lehettek fotografikus, textil- vagy kerámiaalkotások, grafikák, illetve videoinstallációk. A szervezők korábbi tapasztalatai szerint az iparművészet és a képzőművészet összekeveredik, nincsenek különválasztva, aminek nagy jelentősége lehet a későbbi, közös gondolkodáson, együttműködésen alapuló kreatív projektekben.

Cél volt az is, hogy a tehetséges képző- és iparművész hallgatók a szakmai közönség látóterébe is bekerüljenek, a pályakezdők megjelenjenek a felsőoktatáson kívüli művészeti környezetben, könnyebb legyen a beilleszkedésük. – Így a projekt egyfajta karrierszimuláció is – mondta Muladi Brigitta művészettörténész, a Ferenczy Múzeumi Centrum kurátora a kiállítás megnyitóján. A győztes pályamunkákat február 9-éig lehetett megtekinteni.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support