Pályázati felhívás a 2024. évi ÚJBUDAI HALLGATÓI STARTUP versenyen való részvételre

Újbuda Önkormányzata 2014. óta immár kilencedik alkalommal hirdet 4*1 millió forint összdíjazású pályázatot innovatív ötleteken és fejlesztéseken alapuló növekedésorientált ifjúsági vállalkozások létrehozására vagy korai fázisú támogatására az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesülettel együttműködésben.

A pályázaton 35 év alatti, felsőoktatási hallgatók indulhatnak egyénileg, vagy maximum ötfős csoportban. A pályázat témáját illetően megkötés nincs, de a társadalmi elfogadottság fontos szűrő feltétel.

Benyújtási határidő: 2024. február 26. hétfő éjfél

A pályázat elnyerésében előnyt jelent, ha a hallgatói innováción alapuló vállalkozás

· tervezetten a XI. kerület Újbudán jön létre, vagy itt fog majd működni,
· Újbudán, lokálisan hasznosítható közösségépítés, szociális ellátás területén jelent újdonságot,
· az energiagazdálkodás területén segíti az észszerű megtakarításokat,
· az ötleten túl már van termékelképzelés (famodell) vagy már működő modell (MVP), de még nem éven túl működő, stabil árbevétellel bíró vállalkozás.

Bírálati szempontok:

– A pályázati előírásoknak való megfelelés
– A vállalkozás megvalósíthatósága, vagy legalább elindítása az odaítélt összegből
– A vállalkozás piacképessége, növekedési potenciálja és skálázhatósága
– A vállalkozás versenyképessége és hogy az mennyire innovatív, egyedi
– A vállalkozás működőképességének kidolgozottsága és annak realitása
– A vállalkozás üzletképessége, üzleti modelljének kidolgozottsága és megvalósíthatósága
– A vállalkozói csapat hozzáértése, lelkesedése, siker iránti elkötelezettsége
– A vállalkozás társadalmi megítélése, elfogadottsága

A pályázók köre:

– A pályázaton 35 év alatti, budapesti felsőoktatási intézményben bármilyen tanulói jogviszonnyal rendelkező, vagy a XI. kerületben lakcímmel (helyi kollégiumok lakóit beleértve) rendelkező felsőoktatási hallgatók indulhatnak.

További feltételek:

– Pályázni lehet egyénileg, vagy maximum ötfős csoportokban. Csapatban való jelentkezésnél minden tagnál kritérium a 35 év alatti életkor és a felsőoktatási hallgatói jogviszony.

A pályázatok benyújtása:

A pályázatokat 2024. február 26. hétfő éjfélig – a vállalkozás nevének és kötőjellel az „Újbudai hallgatói startup pályázat” jeligének az üzenet tárgyában való feltüntetésével, a szeitzanna37@gmail.com email címre elektronikusan kell elküldeni egy darab csatolt fájlként pdf formátumban. A határidőn túl, vagy az előírt formátumtól eltérő, illetve nem a megadott e-mail címen benyújtott pályázatok érvénytelenek és automatikusan elutasításra kerülnek.

További részletek a benyújtandó pályázatok elvárt tartalmáról, a verseny lebonyolításáról és a nyertes pályázók díjazásáról az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület honlapján (https://vallalkozaselenkites.hu) olvashatóak.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support