test

Kezdődik a menzareform új szakasza

A kerületi menzareform részeként február 1. és 15. között adható le az a nyilatkozat, amellyel az időben lemondott étkezések után napi nettó 500 forint kompenzáció igényelhető a 2023. december 1. óta eltelt időszakra. Ezzel párhuzamosan február 1-jétől több embernek több kedvezményt vagy támogatást nyújt Újbuda Önkormányzata az igazságosabb finanszírozásnak köszönhetően.

A közétkeztetésről, a kompenzáció igénylésének menetéről, valamint a megújult kedvezményekről és támogatásokról szóló információk az ujbuda.hu/kozetkeztetes weboldalon ismerhetők meg. A szükséges nyomtatványok is innen, illetve a https://kozigazgatas.ujbuda.hu/szocialis-es-egeszsegugyi-osztaly weboldalról tölthetők le. Emellett a szülők egy, a menzareformról szóló részletes kiadványt is kaphatnak február elején az intézményekben, amely online formában is elérhető. Az ügyintézés egyszerűsítésének hála a szükséges dokumentumok Ügyfélkapun keresztül, postai úton vagy személyesen is leadhatók.

A lemondott étkezések utáni kompenzáció kifizetése utólag történik, abban a negyedévben, amelyben a kompenzáció összesített összege eléri a bruttó ötezer forintot. Fontos, hogy minden negyedévre új nyilatkozatot kell benyújtani. Az országban egyedülálló ösztönző rendszernek köszönhetően a gyermekétkeztetésben az eddiginél lényegesen nagyobb hangsúlyt kap a környezettudatosság, illetve  a felesleges pénzkidobás megelőzése.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support