Óvatosan a „kütyüzéssel”!

Offline szülő, online gyerek címmel tartott előadást május 11-én az önkormányzat üléstermében Tari Annamária klinikai pszichológus, pszichoterapeuta, akinek egyik szakterülete az online tér és a közösségi média hatása az ember személyiségére.

A szakember egyebek között olyan kérdésekkel foglalkozott, hogy milyen pszichés hatásai vannak a „kütyüzésnek”; miért kell nagyon tudatosnak lenni a gyermekek okoseszköz-használatával kapcsolatban. Hangsúlyozta, hogy a családban kezdettől fogva az élet szerves részévé kell tenni a beszélgetést az internetről. Hasznos, ha a gyerekben tudatosul, hogy érdeklődnek az iránt, amit csinál, és meghallgatják. – Az online világban sem a felhasználókban, sem pedig az alkalmazásokban nem szabad megbízni. Elhitetik velünk, hogy a törlés gombra klikkelve bármit eltüntethetünk, holott azok a dolgok is a digitális lábnyom részeivé válnak, mindennek nyoma marad, amit teszünk – figyelmeztetett a pszichológus.

Tari Annamária kiemelte, hogy két iparágban nevezik a termékek fogyasztóját felhasználónak: a drogüzletben és az IT-szektorban.

T. K.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support