Áprilisi kultúrfröccs a B32 Galéria és Kultúrtérben

Teraszon sütkérezés, rügyező fák, vékonyabb kabát… A Bartók-negyedbe is megérkezett a tavasz, üdvözöljük együtt színházi előadásokkal, koncertekkel, kiállításmegnyitókkal és költészet napi programunkkal a B32 Galéria és Kultúrtérben!

Kiállítások


Április 19-én Boros Miklós János szobrászművész kiállításának megnyitóján vehetünk részt. „Szobrászati gondolkodásmódomra jelentős mértékben hatást gyakorolt a sok természetben (vízparton, víz közelében) eltöltött idő. A víz mint alapvető természeti elem, különböző érzékelhető tulajdonságaiban, jelenségeiben inspirációkat, a hozzá való alakulásához, sőt, a témaválasztásaimat is döntő módon befolyásolta.” – vallja művészetéről az alkotó. A megnyitón beszédet mond Lelkes A. Gergely festőművész, a kiállított alkotások egészen május 11-éig láthatók.


Április 20-ától a nőket és családokat érintő perinatális veszteségekről tanulhatunk Vasali Katalin személyes fotósorozatán keresztül. A tárlat a Budapest FotóFesztivál hivatalos programjában valósul meg, és egészen május 12-éig megtekinthető a Trezorban.


Költészet napja


Április 11-én igazán unikális összművészeti programban vehetnek részt a nézők: Ethnobeat szólógitárral, slam poetry, spoken word, költészet, színház a fiatal művészgeneráció legízesebb hangjainak tolmácsolásában.
Agócs Márton, az Aurevoir zenekar és az Alexander Petrovits Koktél frontemberének kalandozó gitárjátéka, Bárány Bence, a VATES művészetinspirált ruhamárka alapítójának húsbavágó spoken word történetei mellett Kustos Júlia gyöngéden villámló költői univerzuma találkozik Mészáros Péter országos slam poetry-bajnok abszurd tragikomédiáival ebben a rendhagyó egyórás előadásban.

Zene


Április 13-án Kardos-Horváth János egyszemélyes koncerten adja elő a régi és az új Kaukázus, valamint a hamisítatlan KHJ-dalokat, felidézve két évtizednyi történést, világlátást, életérzést. Mindehhez a kellék egy gitár, egy énekes és a közönség. Április 22-én pedig igazi Béla Bál buli lesz a B32 falain belül, érkezik Rutkai Bori és a Specko Jesno! A Specko-repertoáron kívül a Rutkai Bori Banda néhány gyerekeknek írt vagány dalát is bedolgozták a műsormenetbe, hogy jó sokat táncolhassanak a kedves bálozók. Az est nyomokban székeket is tartalmazhat, amire csak megpihenés céljából lehet néha leülni!

Színház


A B32 színpada áprilisban is számos színházi előadásnak ad otthont. A hónapot Karinthy Frigyes nagyszerű regénye, az Utazás a koponyám körül feldolgozásával nyitja meg a Nézőművészeti Kft. A társulat még három alkalommal lesz látható, köztük a frissen bemutatott Minden másképp van, a Mucsi Zoltán főszereplésével készült Leenane szépe és a nem csak felnőtteknek ajánlott Kicsibácsi, Kicsinéni és az Imikém című előadással. Családi drámák is megelevenednek a színpadon, Hajdu Szabolcs rendezésében látható a Kálmán-nap, illetve az Egy százalék indián. Az áprilist a Harcosok klubja szerzőjének színpadra eddig még sosem adaptált, újabb horrorszatírája, a Túlélő, valamint a Harmadrosta Csoport új vállalása, George Tabori Mein Kampfja zárja.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support