Női sorsfonal a Trezorban

Tóth-Vásárhelyi Réka (Renka) a japán kokeshi babák készítésének hagyományosan férfiak által gyakorolt művészetét méltón és nőként is elismerten képviseli Európában, Magyarországon. A B32 Galéria és Kultúrtér Trezorjában február 14-én nyílt kiállításán látható babákban egyediségük mellett benne van minden egyes alapanyagul szolgáló fa élettörténete.

Új anyagának koncepciója női szerepeket és minőségeket elemez. „Lágyan ölelő, Vörös női sorsfonal. Gyökerekhez köt” – vallja Renka. A női lét ciklikus vibrálása, állandó külső és belső változása, megújulási képessége csak a nők közötti vörös sorsfonál mentén érezhető meg és adható át generációról generációra.

A kiállítás megnyitására a legtöbb érdeklődő – a meghívó kérését követve – piros ruhában vagy kiegészítőben érkezett. A tárlatot március 9-éig tekinthetik meg az érdeklődők.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support