Emlékezés a kommunizmus áldozataira

– A totalitárius rezsimek számára minden és mindenki ellenség: a közösség, az egyén, a hagyomány, a haladás, a testek és lelkek. Minden totális állam az emberi lényeg, a fantázia, a valóság és a vágyak kontrolljára tör, röviden, a szabadság ellenében létezik – fogalmazott Bakai-Nagy Zita alpolgármester a kommunizmus áldozatainak emléknapján az egykori Hadik laktanya előtt szervezett önkormányzati megemlékezésen.

– Ahogy a kommunizmus okozta fájdalom, az értelem és az erkölcs sem elvont fogalmak, ezeket napi szinten kell gyakorolni, ellen kell állni minden olyan hatalmi szándéknak, ami le akarja gyűrni a gondolkodást és a morális iránytűket – jelentette ki az alpolgármester. Majd így zárta beszédét: hisz abban, hogy ahogyan a demokrácia képes volt túlélni a kommunizmust, a jövőben is képes lesz túlélni minden szabadságellenes, rezsimépítő szándékot.

Az esemény végén az önkormányzat képviselői koszorút helyeztek el az emléktábla előtt.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support