Szem nem maradt szárazon – a nevetéstől

Másfél óra felhőtlen szórakozásban volt része a B32 Galéria és Kultúrtér közönségének Gréczy Zsolt pódiumbeszélgetésén december 14-én.

A Mássalhangzó vendégeként Gálvölgyi János felidézte pályájának legkedvesebb történeteit. A Kossuth-díjas, eredetileg fényképésznek tanuló, az 1968-as Ki Mit Tudon feltűnt színész mesélt parodistaként megtett első lépéseiről, kapcsolatáról a felejthetetlen komikussal, Körmendi Jánossal, aki ugyan kezdetben rendre élőben lopta el előle a show-t, később mégis barátjává fogadta, sőt, művészi örökösének tekintette.

Szóba kerültek az első szárnypróbálgatások és a televíziós sikerek is, utóbbiak közül egyértelműen kiemelkedik Gálvölgyi János számára a Heti Hetes csapatával eltöltött évtizednyi idő. A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja mesélt filmes szerepeiről is, amelyekből többet is el tudott volna képzelni, de a Csinibaba átütő sikere a mai napig elkíséri.

Őszintén vallott arról az ifjúkori vágyáról, hogy ő „a Gálvölgyi” szeretett volna lenni, és ez hamarabb bekövetkezett, mint gondolta. A B32 közönsége természetesen leginkább a nézők előtt általában rejtve maradó öltözői történeteket élvezte, valamint a nagy művész paródiáit kortárs, illetve már elhunyt nagyságokról.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support