Szem nem maradt szárazon – a nevetéstől

Másfél óra felhőtlen szórakozásban volt része a B32 Galéria és Kultúrtér közönségének Gréczy Zsolt pódiumbeszélgetésén december 14-én.

A Mássalhangzó vendégeként Gálvölgyi János felidézte pályájának legkedvesebb történeteit. A Kossuth-díjas, eredetileg fényképésznek tanuló, az 1968-as Ki Mit Tudon feltűnt színész mesélt parodistaként megtett első lépéseiről, kapcsolatáról a felejthetetlen komikussal, Körmendi Jánossal, aki ugyan kezdetben rendre élőben lopta el előle a show-t, később mégis barátjává fogadta, sőt, művészi örökösének tekintette.

Szóba kerültek az első szárnypróbálgatások és a televíziós sikerek is, utóbbiak közül egyértelműen kiemelkedik Gálvölgyi János számára a Heti Hetes csapatával eltöltött évtizednyi idő. A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja mesélt filmes szerepeiről is, amelyekből többet is el tudott volna képzelni, de a Csinibaba átütő sikere a mai napig elkíséri.

Őszintén vallott arról az ifjúkori vágyáról, hogy ő „a Gálvölgyi” szeretett volna lenni, és ez hamarabb bekövetkezett, mint gondolta. A B32 közönsége természetesen leginkább a nézők előtt általában rejtve maradó öltözői történeteket élvezte, valamint a nagy művész paródiáit kortárs, illetve már elhunyt nagyságokról.

A ROVATBÓL