Egyházi vezetőkkel egyeztetett a polgármester

Összefogás a rászorulók érdekében – László Imre egy asztalhoz ültette a kerületi egyházak vezetőit, hogy a nekik nyújtott támogatásokról és az együttműködés lehetőségeiről egyeztessen velük.

A polgármester arról beszélt, hogy a válsághelyzetben az önkormányzatnak kötelessége segítséget nyújtani az embereknek, a rezsirobbanással és az emelkedő adókkal terhelt költségvetés azonban korlátokat szab. László Imre arra kérte az egyházakat, adjanak meg minden segítséget a hozzájuk forduló rászorulóknak, emellett irányítsák őket az önkormányzat Szociális és Egészségügyi Osztályára, hogy igénybe vehessék a kerület új, illetve megnövelt támogatási formáit (energia-, gyógyszer-, védőoltás-, élelmiszer-, karácsonyi, beiskolázási, nyelvismereti támogatás). Ócsai Tamás, a Hetednapi Adventista Egyház Magyar Uniójának elnöke ökumenikus összefogást kezdeményezett a kerületi felekezetek között a lehető leghatékonyabb adománygyűjtési és -osztási akciók érdekében.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support