Válságos időkben különösen fontos a segítség

Kétszáz vendég vett részt az idősek világnapja alkalmából szervezett önkormányzati rendezvényen a TEMI Fővárosi Művelődési Házban. Idén ketten vehettek át elismerést az idősek érdekében végzett munkájukért.

Újbuda Önkormányzata a hagyományoknak megfelelően idén is átadta az Újbuda Időseiért elismerő címeket az idősek világnapja alkalmából. A TEMI Fővárosi Művelődési Házban szeptember 30-án elsőként Szabó Imréné, az Újbudai Szociális Szolgálat intézményvezető-helyettese vehette át oklevelét Bakai-Nagy Zita alpolgármestertől és Tóth Endre országgyűlési képviselőtől. A méltatás szerint Szabó Imréné az idősügyi szolgáltatásfejlesztés területén végzett elhivatott és példaértékű szakmai munkájáért kapta az elismerést. A másik kitüntetett, Kremnicsán János, a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársa a 60+ programban kimagasló szakértelemmel végzett közel évtizedes természetvédelmi, környezetvédelmi, oktatói, túravezetői munkájáért részesült a díjban.
Bakai-Nagy Zita alpolgármester kiemelte, fontos, hogy az idősek aktívan töltsék mindennapjaikat, amit az önkormányzat különböző módokon segít. A több mint tízéves 60+ program egyebek között sport- és kulturális lehetőségeket, nyelv- és számítástechnikai oktatást nyújt. Az önkormányzat friss idősügyi felmérése alapján a repertoárt bővíteni is lehet majd.
Tóth Endre országgyűlési képviselő gyakran beszélget idős emberekkel. – A jelenlegi élelmiszer- és rezsidrágulás egyre súlyosabb nehézségeket okoz nekik – hangsúlyozta. – Egy közösséget egyebek között az minősít, hogyan törődik az idősekkel, főleg válságos időszakban. Fontos, hogy az önkormányzat segítsen, akinek csak tud. Ezt várnánk az államtól is – tette hozzá a képviselő. Az ünnepségen részt vett Hintsch György alpolgármester, Vargáné dr. Kremzner Zsuzsanna jegyző és Sárkány Tamás aljegyző is.
A rendezvény a Tihanyi Tóth Csaba Vándorszínpad Ünnepi Zenekosár című műsorával zárult.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support