Schweidel József honvédtábornok vértanúságára emlékeztek október 6-án

Ünnepélyes keretek között mutatták be a Scolar Kiadó és a Göncz Árpád Alapítvány gondozásában megjelent Életem című életrajzi kötetet. A könyv megjelenését Újbuda Önkormányzata is támogatta.

A Gazdagréti Közösségi Házban rendezett eseményen Dr. László Imre polgármester elmondta, Göncz Árpád olyan politikus, író és államfő volt, akinek emberi nagysága nemzetközi léptékben is ismertté vált. Önkritikája olyan értékeket erősített meg, amivel példamutató tudott maradni. Dr. László Imre egyik legkedvesebb személyes emlékeként felelevenítette, amikor kórházigazgatóként találkozott az egykori államfővel, aki nem engedte, hogy a kórházba érkezése miatt az orvosi vizitet félbehagyják. A polgármester szerint Göncz Árpád EMBER volt, csupa nagybetűvel. Az őt követő államfők egyike sem volt hozzá fogható – tette hozzá.A könyvbemutatón Gulyás András, a Göncz Árpád Alapítvány kuratóriumi elnöke hangsúlyozta, a köztársasági elnök születésnapjának centenáriumi évében kerekasztal beszélgetésekkel, kiállításokkal, koncertekkel, közterületek elnevezésével tisztelegtek Göncz Árpád emléke előtt. A most bemutatott Göncz Árpád: Életem című könyvet 2015. október 6-án bekövetkezett halálának hetedik évfordulóján ismerheti meg a nagyközönség.A könyvet Rainer M. János, Széchenyi-díjas történész ismertette. A rendezvényen a résztvevők egy részletet is megtekinthettek Papp Gábor Zsigmond: Göncz I-II. című portréfilmjéből.Az eseményen a volt elnök négy gyermeke közül kettő, Annamária és Benedek, az újbudai önkormányzat részéről Bakai-Nagy Zita alpolgármester, Keller Zsolt, Varga Gergő képviselők és Molnár Gyula volt polgármester is részt vett.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support