Megünnepelte magát Őrmező

Színes színpadi előadások, ugrálóvár, népi játszótér, arcfestés, kézműves foglalkozások és egyedi portékákat árusító pultok várták a látogatókat a 21. Őrmező Ünnepén a Költők parkjában.

A Bográcsétkek főzőversenyt az Őrmezei Ördögök nyerték meg; a csapatnak többek között László Imre polgármester is gratulált, hozzátéve, mindig örömmel vesz részt olyan eseményen, ahol a jelenlévők feltöltődhetnek, kikapcsolódhatnak. A kerület jelenleg 21 városrészből áll – nemsokára Tóváros, illetve a Budapart is csatlakozik hozzájuk –, és mindegyiknek megvan a maga sajátossága.
A 2023-as rendezvények tervezése összefügg a jövő évi költségvetéssel, de a polgármester reméli, hogy a politikai és gazdasági bizonytalanságok nem lehetetlenítik el a fesztiválokat. – Az önkormányzat mindent meg fog tenni, hogy a kerületiek terheit csökkentse. Ezért sem drágul a közétkeztetés Újbudán – tette hozzá László Imre.
Barabás Richárd kultúráért felelős alpolgármester a színpadon elmondta, egyebek között az őrmezőihez hasonló helyi fesztiválok teszik különlegessé Újbudát. Az összes városrész kulturális élete pezseg, erről tanúskodik a szeptember 9-én megnyitott ARC plakátkiállítás, a Ménesi Kulturális Utcabál, a Bartók Feszt’ és az Eleven Ősz is.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support