Gólem a K.A.S. Galériában

Természetben készült fotók negatívjainak egymásra szkenneléséből és vetítéséből áll össze a K.A.S. Galériában június 14-étől látható kiállítás, az Ozirisz prófétája.


A Kecskés Péter és Jakab Krisztián műveit bemutató tárlat három egységből áll; két performanszon készített digitális és analóg fotókból, beállított fényképekből és egy videóból. A címadás a profetikus hagyományra utal. A túlvilág bejárása szükségképpen a beavatási utak sajátja. Mindez az alkímiában leginkább a „nigredo” (egy új kezdet első szakasza, jelentése feketedés) fázishoz tartozik, ezért látható a performer a fekete-fehér képeken az agyagba és földbe ragadt gólemként, illetve második Ádámként. A teljes alkimista folyamatra utalva szerepel az egyik képen a szürkésfekete fázis, majd a kifehérítés (albedo), végül a vörösödés (rubedo). A kiállítás július 11-éig, szerdán, csütörtökön, pénteken 15–18 óráig, valamint előzetes bejelentkezéssel tekinthető meg.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support