Rendhagyó énekórát tartott a Muzsikás

Lábbal verték a taktust, tapsoltak és énekeltek a gyerekek a Muzsikás együttes rendhagyó énekóráján az Újbudai Bocskai István Általános Iskolában. A gyerekek a tornateremben gyűltek össze, hogy a Kossuth-díjas népzene együttes előadását meghallgassák.

Az intézmény pedagógiai programjának a néptánc is szerves része, így a heti táncórákon megismert hagyományokról szerzett tudás a zenészek előadásával tovább gazdagodik – mondják a muzsikusok. Hamar Dániel, a formáció egyik zenésze a foglalkozáson nem csak a népzene szépségéről beszélt, muzsikus társaival a hangszerek világába is elkalauzolta a diákokat. Megtanította például, hogyan kell csujjogatni, pengetni. Az iskola pedagógusai szerint az ilyen bemutatók rendszeresen meghozzák a diákok kedvét, hogy megtanuljanak hangszeren játszani.A Muzsikás együttes több, mint 10 éve járja az ország általános- és középiskoláit a Rendhagyó énekóra programmal. A zenei élményhez jutás, az éneklés, a zenetanulás, a zene befogadásának képessége jótékony hatással van nem csupán az általános műveltségre, testi lelki harmóniához is elvezet – mondta Hamar Dániel. A gazdag Kárpát-medencei hagyományos népzene egyszerre ősi és modern, és ezt a szerepet képes betölteni – tette hozzá. A rendhagyó énekóra program fő támogatója a MOL Zrt., amely lehetővé teszi, hogy a Muzsikás ezeket a foglalkozásokat az iskolák számára ingyenesen tarthassa. A cél élményszerűen bemutatni a népzenét, az élő zene fontosságának kihangsúlyozásával. A Muzsikás eddig közel 150 ezer diákhoz és pedagógushoz jutott el.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support