Új vezető az újbudai közterület-felügyelet élén

Január 1-jétől új igazgatója van az Újbuda Közterület-felügyeletnek. Szabó Róbert György „a munkakört korábban ideiglenesen már megbízhatóan ellátta, igazgatóhelyettesként releváns hely- és állományismerettel, szakmai kompetenciákkal és elhivatott munkaattitűddel rendelkezik” – áll a kinevezéséről szóló képviselő-testületi határozatban. A vezetői poszton Kozma Leventét váltotta, aki tavaly február 1-jén lépett hivatalba.

Szabó Róbert György 2001 óta tevékenykedik ezen a területen: munkáját a Fővárosi Közterület-felügyeletnél kezdte, ahol szolgálatellenőrként, majd felügyelőként dolgozott, egyebek között a XI. kerületben is. (1997 és 2016 között a kerület lakója volt, családjával Kamaraerdőn élt.) 2009 és 2018 között a XII. kerületi közterület-felügyelet, a Hegyvidéki Rendészet irodavezető-helyettese volt, 2018-tól pedig az igazgatóhelyettese.
Újbudán az önkormányzattal és intézményeivel, illetve a társszervekkel (XI. kerületi rendőrkapitányság, Dél-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Máltai Szeretetszolgálat stb.) való szoros együttműködést, a szolgálatok közös ellátását tűzte ki célul. Tervei között szerepel a felügyelők napi szolgálatellátásának, beosztásuk tervezésének javítása. – Ezáltal a felügyelet, a gyalogos, illetve kerékpáros járőrszolgálat is láthatóbbá válik – mondta lapunknak Szabó Róbert György. Feladatának tartja a lakosságbarát felügyelet fenntartását, hogy ne csak a bírságolásról szóljon a felügyelet működése, tette hozzá.
A jogszabályi előírások alapján azonban néha szankcionálni is kell. A legtöbb lakossági bejelentés a korábbiakhoz hasonlóan a szabálytalan parkolással, a roncs vagy üzemképtelen gépjárművek elhelyezésével és a hajléktalanokkal kapcsolatban érkezik. Ezért is kell a közterület-felügyelői tevékenység megítélésén javítani, amihez az intézmény képzéseket, tréningeket szervez. Szabó Róbert György további célja az állomány megtartása, mivel jelenleg nagyon nehéz jól képzett, szakmailag felkészült felügyelőt találni.

T. K.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support