Családi egészségnap a Szent Kristóf Szakrendelőben

Az utcán állt a sor szombat reggel a Szent Kristóf Szakrendelő előtt, annyian akartak részt venni az évtizedek óta töretlenül népszerű Családi Egészségnapon. Az ingyenes szűrővizsgálatokat kínáló rendezvényen ezúttal a koleszterin kapta a főszerepet, ennek szintje árulkodik ugyanis a leghamarabb a kezdődő szív és érrendszeri problémákról.

Az Újbudával együttműködésre lépő Novartis Magyarország ügyvezetője, Colette Matz a helyszínen arról beszélt, emelni kell a kardiovaszkuláris egészségünkkel kapcsolatostudatosság szintjét, ugyanis tavaly Magyarországon minden második haláleset oka szív és érrendszeri eredetű volt, több mint 63 ezer ember hal meg emiatt. Hozzátette, a szűrés azért fontos, mert az egészséges étrend és a mozgás mellett ez csökkenti a leginkább a kockázatokat. A svájci székhelyű gyógyszeripari vállalat tavaly indította el hazánkban felvilágosító és koleszterinszűrő programját, a Novartis idén Szegeden, Nyíregyházán és Újbudán vett részt a helyi szűrőnapon.

A rendezvényt dr. László Imre polgármester nyitotta meg, aki szerint egy olyan országban különösen fontosak a szűrővizsgálatok, ahol rossz az általános egészségi állapot. Az egészségnapon egyebek mellett EKG, nyaki- és pajzsmirigy ultrahang, daganat, bőrgyógyászati, tüdő és allergia szűrésen, valamint neuropátiás vizsgálaton vehettek részt, de mentálhigiénés és gasztroenterológiai tanácsokat is kaphattak.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support