Miyawaki-erdő Sasadon

A 10 millió Fa Alapítvány XI. kerületi csapata április 27-én egy Miyawaki-erdőt telepített Sasadra a lakosok segítségével – mintegy 40 négyzetméteren. A Miyawaki-technika gyorsan növő minierdőket hoz létre, melyek a természetes erdők diverzitását utánozzák. Az Akira Miyawaki botanikus által a ’70-es években kifejlesztett módszer lényege, hogy a sűrűn ültetett fák versenyeznek egymással, és az átlagnál sokkal gyorsabban terjeszkednek felfelé.

A minierdők telepítése a következő lépésekből áll: az adott területen őshonos növényfajok meghatározása; a talaj javítása szerves anyag bekeverésével; őshonos fák és aljnövények csemetéinek sűrű, vegyes ültetése (négyzetméterenként körülbelül három); a gyomok eltávolítása a területről az ültetés után legfeljebb három évig (ha szükséges). Az akciót támogató GreenGo Budapest közösségi autómegosztó a minierdőn kívül további négy előnevelt fa ültetését támogatta a Miyawaki-erdő melletti területen.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support