Bringás és szabadidős bázis lehet a gátőrház

Átadták a teljesen felújított egykori gátőrházat a Kána-tó partján; mostantól az Újbuda Superior Mountain Bike Sportegyesület központja, valamint a tó körüli szabadidős programok bázisa lesz. A bringás klub önkormányzati támogatással továbbfejlesztené a tó környékét.

Amíg lehetett horgászni a tóban, a gátőrház horgászboltként üzemelt, a természetvédelmi tiltás után azonban közel egy évtizedig gazdátlanul állt. Az épületet a magyar kerékpársport meghatározó szereplője, az Újbuda Superior Mountain Bike Sportegyesület újította fel, avatását biciklis majálissal ünnepelték. A résztvevők kipróbálhattak trükkös kerékpárokat, tesztelhettek új terepbringákat, emellett ügyességi versenyre és tókerülő túrára is benevezhettek.  – A ház nemcsak a bringások, de szabadtéri, kulturális rendezvények bázisa is lehet – mondta el Sós Sándor, az egyesület vezetője. A tó mellett szeretnének futókört kialakítani, szabadtéri színpadot építeni, kerékpárkölcsönzőt és -szervizt létrehozni, a büfé pedig alapkövetelmény a bringások és a környékbeliek számára. – A lakópark bővítésével hamarosan tízezer fős közösség fog élni Tóvárosban, megalakul Újbuda 22. városrésze. Szükség van az olyan fejlesztésekre, amelyek az egészséges életmódot, kikapcsolódást támogatják – mondta el a megnyitón dr. László Imre polgármester. – A tó túloldalán zajló beruházás ugyan elvette a helyet a korábban arra futó, kutyát sétáltató lakóktól, de a tó körül fásítással, kutyafuttatóval, a terep kialakításával az önkormányzat létrehozhat egy második Bikás parkot – vetette fel a helyszínen Szathmári Balázs önkormányzati képviselőjelölt.

T. D.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support