Harmincéves a függőkön segítő RÉV

Az újbudai Magyar Szentek Templomában tartott ünnepi szentmisével emlékeztek meg a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat fennállásának 30. évfordulójáról. A Magyar Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezete, a Katolikus Karitász által működtetett szolgálat az alkohol-, drog-, gyógyszer- és/vagy játékfüggők alacsony küszöbű pszichoszociális ellátását végzi: támogatja őket a függőség legyőzésében, segít elindulni az életmódváltás útján. A szervezet a nappali és a közösségi ellátást is felvette szolgáltatásai közé.

Első központjuk 1994-ben Budapesten, a Bartók Béla út 96. alatt nyílt meg, majd számos nagyvárosban alakult meg a szolgálat, egyedülálló ellátó hálózatot hozva létre Magyarországon. A RÉV a német Karitász modellprogramja alapján, szakítva az uralkodó orvosi koncepcióval egy addig teljesen szokatlan szemléletmódot honosított meg. – Nem elég csupán leszokni a szerről, a függőnek életre szóló feladatot jelent, hogy újrateremtse önmagát – mondta Tóth Balázs budapesti intézményvezető. A RÉV segít a függőknek a szer nélküli életükben új célokat találni, és megtanulni, hogyan oldják fel konfliktusaikat, hogyan kezeljék egészségesen érzéseiket.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support