Ellenőrzések Újbuda tisztaságáért

Itt a tavasz, feléledt a természet, ami a ház körüli munkákkal is együtt jár. A kerítések mindkét oldalán vannak a lakóknak teendőik: a közterületre kinyúló ágak, bokrok metszése, az ingatlannal határos járda tisztán tartása, az úttest és a járda közötti terület gondozása az ingatlan tulajdonosának, illetve használójának a feladata.

De nem csak a lakóknak vannak kötelezettségeik. A szórakozóhelyek, vendéglátóegységek, árusítóhelyek, dohányboltok, egyéb szolgáltatást nyújtó üzletek üzemeltetője a hosszabb nappalokat, illetve az időjárást figyelembe véve köteles a várható forgalomnak megfelelő mennyiségű hulladékgyűjtő edényt elhelyezni a hozzá kapcsolódó közterületen.

A szabályok betartását a közterület-felügyelet munkatársai folyamatosan ellenőrzik. Ha rendellenességet tapasztalnak, akkor első körben egy felhívást helyeznek el, majd annak visszaellenőrzését követően szükség esetén megteszik a további intézkedést. A felszólítások ellenére is gondozatlan közterület esetén 50 000 forintig terjedő helyszíni bírságot szabhat ki a közterület-felügyelő.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support