Tömeges ételmérgezés volt a Szent Imre Kórházban

Betegek és egészségügyi dolgozók sokasága szenvedte meg az április 8-i ebédet a Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórházában – tudta meg több forrásból a Magyar Hang. A lap információi szerint több tucat ember lett rosszul, mi­után fogyasztott az állami fenntartású intézmény szerződéses partnere, a P. Dussmann Kft. által szállított ebédből. A különböző osztályokon kezelteknél, illetve dolgozóknál többé-kevésbé egy időben jelentkeztek a hányásos-hasmenéses tünetek.

– Mivel a Szent Imre Kórházhoz tartozó központi konyha felújítás alatt áll, ideiglenesen a betegek élelmezését kiszállítással, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetből oldják meg – mondta el a lapnak a P. Dussmann Kft. élelmezési ágazatának igazgatója, Varga Krisztián. – Aznap ugyanazt a meleg ételt készítették mindkét kórháznak, de a Bajcsy-Zsilinszkyből nem jeleztek problémát – közölte az igazgató, hozzátéve, hogy vizsgálják a történtek körülményeit.

A Szent Imre Kórház később arról tájékoztatta a Magyar Hangot, hogy a külső konyháról szállított egyik főétel minden valószínűség szerint romlott volt. Az ápolási igazgató a tünetek jelentkezése után azonnal elrendelte az ételosztás leállítását. – Az intézmény higiénikusa az illetékes hatóságoknak jelentette a történteket, a vizsgálatok megkezdődtek – közölte a kórház.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support