Elismerés a tűzoltóknak

A Kruspér utcai házrobbanáskor hősiesen helytálló tűzoltók közül hárman kaptak polgármesteri jutalmat. Dicséretben részesült Németh Ferenc Zoltán, Péceli Tamás és Nagy Tamás László tűzoltó őrmester. Az elismeréseket dr. László Imre, Újbuda polgármestere és Hintsch György alpolgármester adta át.

A Kruspér utcai társasház egyik harmadik emeleti lakásában történt nagypénteki robbanás, illetve tűzvész nyomán egy lakó azonnal életét vesztette, két másikat kritikus állapotban szállítottak kórházba, egyikük másnap elhunyt. A gyors, szakszerű mentésnek hála azonban sokak életét, egészségét, anyagi javait sikerült megmenteni. Dr. László Imre a dicséret átadásakor megköszönte a tűzoltóknak, hogy saját épségüket, életüket kockáztatva vigyáznak ránk. Ez olyan tragikus helyzet volt, amikor nem lehetett mindenkit megmenteni. – Az önök érdeme, hogy a már meglévő bajt megállították, és nem történt még nagyobb tragédia – tette hozzá a polgármester.

A megsérült házba már visszatérhettek a lakók, a közműszolgáltatás helyreállt. Az önkormányzat követi a fejleményeket, és ha szükséges, segítséget nyújt. A most folyó vizsgálat hivatott kideríteni, hogy mi okozta a tragédiát.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support