A Madárhegyi Gyermekliget hetven százaléka kész

A színes mázas cserepekről messziről felismerni az önkormányzat legnagyobb beruházását, de az egyik játszótér óriási kalózhajója és a hatalmas, panorámaablakos csoportszobák is impozáns látványt nyújtanak. A 3 milliárd forintból megvalósuló madárhegyi komplexum jól halad, az épülő bölcsőde, óvoda, orvosi rendelő, játszótér és közösségi tér kimagasló környezetet nyújt majd a gyerekeknek.

Tavaly július 6-án tették le a Madárhegyi Gyermekliget alapkövét, szeptember közepére pedig már mind a három tervezett épületet felhúzták. Azóta kialakították a belső tereket, elkészültek a csoportszobák, a kiszolgáló- és személyzeti helyiségek. Jelenleg a szakipari munkák folynak, a bölcsődében, óvodában most kezdik a melegburkolást, amit a festés és szerelvényezés követ. – Kevesebb mint egy év alatt 70 százalékos készültségig jutott az építkezés – tájékoztatott a helyszínen a beruházást vezető Budahold Kft. ügyvezetője, Kis-Leizer Gábor. Az épületeknek kívülről május 15-éig kell elkészülniük a közterületi játszótérrel együtt; ha minden jól megy, augusztus 31-éig a teljes kivitelezés befejeződhet, ezután kezdődhetnek az engedélyezési eljárások.

A Madárhegyi Gyermekliget három épületből áll: egy két csoportszobás bölcsődéből, egy négy csoportszobás óvodából és egy kétpraxisos gyermekorvosi rendelőből. Az óvoda és a bölcsőde modern játszóudvart kap, mellettük pedig nyilvános játszótér is lesz. Az épületegyüttes modern technológiával készült el, egyebek mellett hőszigetelő vakolatot és számos környezetbarát megoldást alkalmaztak, az energiaellátást hőszivattyús hűtő-fűtő rendszer szolgálja. A gyermekek védelme érdekében az óvoda és bölcsőde tereiben sehol nem lesz légkondicionálás, az évszaknak megfelelő ideális hőmérsékletet fal hűtés-fűtés, illetve mennyezet fűtés-hűtés biztosítja. A helyszínen bejárást tartó dr. László Imre polgármester szerint a létesítmény a Madárhegyen élő családok egyik legfontosabb intézménye lesz.

T. D.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support