Kávéztak a polgármesterrel

Kutyafuttatók, játszóterek, a szórakozóhelyek nyitvatartása és számtalan más téma került szóba Újbuda polgármesterének rendkívüli fogadóóráján. A találkozó a „Kávézzon a polgármesterrel!” sorozat része volt, amelyben előzetes regisztráció nélkül, kötetlen beszélgetésen oszthatják meg a kerület lakói problémáikat, véleményüket, kéréseiket és kérdéseiket a városvezetéssel.

Ezúttal Erhardt Attila alpolgármester és Görög András önkormányzati képviselő kísérte el dr. László Imre polgármestert. A témák között a kutyafuttatók kérdése került elő leggyakrabban. Volt, aki azt indítványozta, hogy a Fehérvári út és a Tétényi út közötti területen is legyen egy kutyafuttató, konkrét helyszíneket is ajánlott. Újbuda vezetője arra kérte, fotókkal illusztrálva küldje el javaslatait, amelyeket majd az önkormányzat illetékes osztálya vizsgál meg.

Egy másik kutyatulajdonos a Feneketlen-tónál lévő futtatóról kérdezett, szerinte az megérett a felújításra. A polgármester elmondta, hogy a tó körüli park rehabilitációjára Budapest Főváros Önkormányzatával közösen koncepcióterveket dolgozott ki Újbuda, ennek része a kutyafuttató áthelyezése, megújítása. A tervekre még április végéig lehet szavazni az interneten.

Mások a Bartók-negyed szórakozóhelyeinek nyitvatartásával kapcsolatban emeltek szót. Arra kérték a polgármestert, szigorúbban ellenőrizzék, hogy ezek a helyek betartják-e a rájuk vonatkozó szabályokat. László Imre megígérte, hogy a problémás napokon sűrűbbek lesznek az ellenőrzések.

Többen fogalmaztak meg dicséretet és mondtak köszönetet a játszóterek felújításával kapcsolatban. A polgármester elmondta, a program folytatódik, a következő hetekben a Feneketlen-tavi játszótér, illetve a Gesztenyés kerül sorra.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support