Akció a virágpiac környékén

Sok vásárlót vonz a vasárnaponként is nyitva tartó Budaörsi úti Virágpiac, az oda érkező autósok azonban komoly problémákat okoznak: a panaszok szerint „teleparkolják” a lakó-pihenő övezetben élők előkertjeit, kidöntik a fákat, ráállnak a garázsok bejáróira.

Ennek a helyzetnek a kezelésére vállalkozott Keller Zsolt és Görög András önkormányzati képviselők azzal, hogy a rendőrséggel és az Újbudai Közterület-felügyelettel közösen lezárták a lakó-pihenő övezet utcáinak bejáratát, és ellenőrizték a behajtani szándékozó autósok lakcímkártyáját. Azokat, akik nem a környező utcák lakói voltak, másfelé terelték. A következő hetekben még biztos lehet számítani ilyen és ehhez hasonló akciókra.

A lakók kérésére megállni tilos, illetve parkolni tilos táblákat fognak kihelyezni az érintett utcákban, az önkormányzat közlekedési osztálya elkezdte a tervezést és a szükséges engedélyek benyújtását. A Virágpiac üzemeltetője és az önkormányzat tárgyal a piac mögötti kihasználatlan gokartpálya átalakításáról, itt 100–150 autó parkolhat majd a jövőben.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support