Parkolási változások Őrmezőn és Sasadon

Az Újbudán élők igényeinek megfelelően, kérésüket figyelembe véve módosul a parkolási rend a kerületben – erről döntött a Fővárosi Közgyűlés november 29-i ülésén a testület. Őrmező az eddigi „D” várakozási övezetből „C” övezetbe kerül, így a jövőben itt is legfeljebb három órán át lehet majd parkolni. További változás, hogy a Hegyalja út–Budaörsi út–Zólyom köz–Zólyomi út–Radvány utca–Breznó köz által határolt terület – beleértve a határoló utakat –, továbbá a Nedecvár utca, a Breznó köz és a Muskotály utca teljes hossza szintén bekerül a „C” várakozási övezetbe. A módosítás célja, hogy az agglomerációból érkező járművek ne foglalják el a lakók elől a parkolóhelyeket.

Őrmezőn az új zóna január 1-jén lép életbe, automatikusan a múlt heti fővárosi döntés után. A változás három órában maximalizálja a parkolás idejét, és 200-ról 300 forintra emeli az óránkénti díjat. Az ott lakóknak ez semmilyen pluszköltséget nem okoz, viszont a metróállomás közelsége miatt kívülről, például az agglomerációból érkezőknek nehezebb és drágább lesz a parkolás, ezáltal az önkormányzat reményei szerint javulni fog a lakótelepen élők helyzete.

A sashegyi módosítás viszont nem automatikus a közgyűlési döntés után, ez csupán a lehetőséget adja meg Újbudának, hogy ezen a területen is bevezesse a fizetős parkolást. Tekintettel azonban arra, hogy ez a néhány utca a XI., illetve a XII. kerületi fizetős övezetek közé ékelődik be, mára elviselhetetlen lett a parkolási helyzet az ott élőknek, Hintsch György, a témáért felelős alpolgármester lapunknak elmondta: „Szeretnénk a fizetős parkolást minél hamarabb bevezetni. Az órák beszerzését, a forgalomtechnikai tervek elkészülését követően, várhatóan február-márciusban kerülhet erre sor. Az időzítésben az időjárás is fontos szempont, az órák alapozása betonozást igényel, amit fagyban nem lehet elvégezni.”

Az alpolgármester azt is közölte, hogy az új terület mellett található néhány utcában (a Bod Péter utca és környékén) kizárólagos lakossági parkolóhelyeket szeretnének létrehozni, hogy az autók ne azt a területet terheljék majd a fizetős övezet helyett.

A Bod Péter utcában és környékén kizárólagos lakossági parkolóhelyeket szeretnének létrehozni, hogy az autók ne azt a területet terheljék majd a fizetős övezet helyett.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support