Rá sem lehet ismerni a Lurkó udvarára

Két év alatt két ütemben újult meg a Bornemissza utcai Lurkó Óvoda udvara. A munkálatok során a gyönyörű fákkal teli, de rossz állapotú udvar szinte minden elemét kicserélték.

A hatalmas játszótérre öt felújított és 18 új játszóeszközt telepítettek, alájuk gumiburkolat került. A területen több, biztonságos napvitorlával ellátott homokozó kapott helyet, és az óvoda kerítése, valamint a zöldfelületek is megújultak: fákat, cserjéket, évelő növényeket, hagymás virágokat ültettek. mindezek mellett új ivókút, kerti faházak, padok, piknikasztalok és hulladékgyűjtők is kerültek az udvarra. Díszítő motívumként az ovis csoportok jeleit festették fel a burkolatokra (Nyuszi, Zümi, Maci, Bari).

Erhardt Attila alpolgármester elmondta, a teljes felújításra 145 millió forintot költött az önkormányzat. Varga Gergő önkormányzati képviselő pedig a helyszínen megköszönte az óvodavezetőnek, hogy szakmai tudásával segítette a tervezőket és a kivitelezőket.

A ROVATBÓL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support